Mi Familia ´Mara´
Door: Daphne
Blijf op de hoogte en volg Daphne
13 Februari 2007 | Argentinië, Buenos Aires
Bueñ Dia Chicos!!!
De eerste week zit erop en ik ben vandaag naar mijn ´familie´ verhuist in Bariloche. Gelukkig is het ook dichtbij de school ik moet nu wel 20 minuten lopen in plaats van 1 minuut, maar dat geeft niet. Ik heb nu een eigen kamer i.p.v. dat ik dit moet delen met drie andere personen. En het uitzicht is nog mooier en WOW wat een huis; deze mensen hebben het echt niet slecht. Dat kan ik namelijk zien, omdat ze in een goede buurt wonen en de kids krijgen privé les. De kinderen zijn tussen de 17 en 21 jaar, Belen (meisje, aparte naam hé), Paula en Martin. En ze zijn super leuk, erg geïnteresseerd en super sociaal. De moeder ´Mara´ ontmoet ik morgen, want ze was weg vanwege haar werk.
Eigenlijk moest ik gisteren naar mijn familie, maar tijdens mijn weekendje weg, was er iets gebeurt.
Zaterdag zijn Trixie, Virginia (Amerikaans meisje dat in hetzelfde huis woont als Trixie) en ik met de auto een weekendtripje gaan maken naar de 7 Lagos (meren). Dat is een ontzettend mooie route, ik zal snel een keer mijn foto´s op de site proberen te zetten, alleen het komt er elke keer niet van...stom hé!! De dagen vliegen hier ook gewoon voorbij... Ik zit hier ook al helemaal in het ritme van de Argentijnen en ik kan jullie vertellen erg snel zijn ze niet, haha!! Maar ik erger me daar helemaal niet aan, vind het heerlijk heb me nauwelijks moeten aanpassen aan hun ritme, ging gewoon vanzelf. Bijvoorbeeld ze eten hier pas vanaf 21.00uur, nou daar heb ik geen moment moeite meegehad. Ik eet vaak pas rond 22.00uur of 23.00uur; gek eigenlijk hé!!
Maar goed mijn avontuur.... Zaterdag zijn we naar een plaatsje Villa La Angostura geweest. Dat is een klein dorpje waar de rijke mensen naar toe gaan. Echt schattig allemaal leuke cabañas (houten huisjes), mooie stoepen, leuke winkeltjes met mooie kleding, ook heerlijke chocolade (Hanneke Argentinië is ook echt een plekje voor jou, aangezien ze hier echt de lekkerste chocolade hebben WOW ik heb nog nooit zo iets lekkers geproeft), etc. Wij hebben daar heerlijk gewandelt bij de meer wat gedronken enzo en o ja nog naar een museum geweest, wie had dat ooit gedacht Daf naar een museum. Verder was er ook nog een marktje met allemaal leuke spulletjes, daar hebben we een heerlijke fruitdrankje gedronken.
In de avond zijn we in Traful beland een super schattig klein plaatsje waar we een nog betere steak hadden gegeten dan dat ik hiervoor ooit heb gehad. Met natuurlijk een heerlijke Vino Tinto. Trixie weet heel veel van wijnen, dus we kregen ook gelijk een cursus wijnproeven, echt lache.
De volgende dag gingen we in de ochtend een kopje koffie drinken en een beetje relaxen. Op het moment dat ik mijn zonnebrand uit de auto wilde halen, kwamen we erachter dat de autosleutel miste. Shit kut kut dachten we waar kan die nou zijn, de enige plek zou in de auto kunnen zijn, omdat Virginia als laatste iets uit de achterklep wat had gehaald. En het leuke van de Argentijnse auto´s is dat je de achterklep alleen kunt openen met de sleutel en als je hem dicht gooit dan zit het ook dicht. De vorige dag hadden we het er nog over gehad, dat het een erg onhandig systeem is, omdat je zomaar je sleutel in de achterbak kan laten liggen, waardoor je de auto niet meer kunt openmaken.
Dus om het verhaal kort te maken zijn Trixie en ik achtergebleven, nog een nachtje in Traful, wat echt niet verkeerd was, nog een dagje lekkere steak met wijn. Maar goed ik miste een schooldag en de verhuizing naar mijn familie, dat was wel wat minder.
O ja wat ook nog erg grappig was, was dat de reserve sleutel niet in Bariloche was, maar in Bueños Aires. Dus die moest overgevlogen worden vanuit Bueños Aires naar Bariloche.
Virginia was zondag met de bus teruggegaan (wat ook erg mazzelf was aangezien er maar één keer per dag een bus rijd) om de volgende dag terug te keren met de sleutel, zodat we konden vertrekken uit Traful.
Trixie en ik hadden dus ook geen spullen, ik in een lange broek en topje en Trixie in een hemdje zonder BH en in een korte broek met slippers en we hadden allebei gelukkig nog wat geld bij ons, de rest lag allemaal in de gesloten auto. Wat hebben we gelachen hierom echt super cool!! De mensen van het restaurant (waar we ook een cabaña hebben gehuurd voor de nacht) waren super lief, we kregen zelfs warme kleding van hun voor de nacht. Alle Argentijnen hier zijn super aardig, ik denk dat ik nog nooit zo´n vriendelijk volk heb gekent, echt super.
Maar goed terug naar het verhaal....
Virginia kreeg de reserve sleutel nog maar net, desondanks dat de Argentijnen van het vliegmaatschappij aan het striken waren. Dus Virginia had ook nog maar net de bus terug naar Traful gehaalt en kwam ze om vijf uur ´s middags aan. Wij allemaal juichen, eindelijk we konden weg!! Traful is ongeveer 2,5 uur rijden naar Bariloche dus dat was nog best een endje.
Eerst nog ff wat gedronken en wat gegeten, daarna zijn we teruggereden naar Bariloche, waar we om 21.00uur doodop aankwamen. Natuurlijk nog wel wat met z´n drieetjes gegeten en gelijk naar mijn bed gegaan. Was erg grappig allemaal, echt drie vrouwen op stap hé!!!
O ja Mam de olie hier is ook echt super lekker, mmmmm
Nou ik ga zo Truco spelen in de kroeg en vanavond mijn eerste diner bij mijn familie.
Hasta Luego!!!
Kus Daf
Maar goed terug naar het verhaal....
O ja Mam de olie hier is ook echt super lekker, mmmmm
Hasta Luego!!!
Kus Daf
13 Februari 2007 - 22:09
Arjan:
vrouwen en op stap gaan.... kan ook niet goed gaan hè. Ben benieuwd naar dat Truco!
En naar de wijn.. en de steaks...
Liefs, Arjan
P.s. maak je maar geen zorgen om ons. Samen met Gijs vanavond nog even wat prachtige muziek geluisterd en een paar biertjes gedronken dus we kunnen er weer even tegenaan. -
14 Februari 2007 - 08:06
Gijs:
Nou, nou, wel een rolbevestigend verhaal zo... Maar ja, aan de andere kant, wij zitten hier (weliswaar met sleutel) in de regen en kou en jullie lekker daar in het zonnetje.
Leuk dat het leuk gaat en dat je veel leuks doet!
Groet,
Gijs -
14 Februari 2007 - 08:46
Marjolijn:
Hahaha!! Wat een verhaal weer! Fantastisch om zoiets mee te maken, vooral als het goed afloopt:) Daf, je neemt toch wel wat van die heerlijke chocolade mee terug hè?
X -
14 Februari 2007 - 08:48
Ronald:
Ha ha wat een lekker enthoiu verslaglegging weer.. Ik zie het als het ware voor me, hoewel hier waarschijnlijk het Hollandse weer wat schraler is....
Veregeet niet vooral naast het 'serieuze' ook te feesten en te beesten..... we kijken al weer heftig uit nar je volgende relaas.
Groetjes van ons allemaal uit Muiden -
14 Februari 2007 - 09:54
Martin (visgraatje):
wau wauw wauw en nog een keer.....
Het lijkt paradijs....
Ach en dat die Argentijnen zo aardig zijn.. Wie zou nou niet aardig zijn tegen jou?
Liefs en veel (leer)plezier. -
14 Februari 2007 - 09:59
Pappa En Mamma:
Hoi lieverd, heerlijk om zo je avonturen te lezen.Wij kregen een beetje de indruk dat jullie de autosleutel expres in de auto hebben laten liggen, zodat je een extra lang weekend kon hebben.Fijn ook dat je verhuisd bent naar je gastgezin. Het wordt langzamerhand wel bijna ondraaglijk om geen foto's te zien. Misschien moet je één avond maar geen truco spelen en die tijd gebruiken om je foto's op de site te plaatsen.En je weet het toch nog?Ook ik (Gerard)ben dol op chocolade. Niet teveel snoepen, hoor..Nog heel veel plezier en we kijken alweer uit naar je volgende bericht en natuurlijk de fotos!!!!!
Janja en Gerard -
14 Februari 2007 - 10:09
Dani:
Wat een avonturen maak je mee! Wanneer ik het zo lees lijkt het alsof je je geen minuut verveelt.. Houden zo! -
14 Februari 2007 - 10:20
Joost:
He Daf! Volgens mij hoeven we ons geen zorgen te maken, jij vermaakt je wel! Maar ehh, hoe vordert je Spaans, of praat je stiekem Engels met je zusjes?! Cheers, Joost. -
14 Februari 2007 - 14:53
John En Janny:
Hier alles oké, gisterenavond gezellig met je ouders gekletst.Het weer is hier prut regen, regen en nog eens regen.
Fijn dat je het zo naar je zin hebt.
Gr J en J. -
14 Februari 2007 - 18:30
KIr:
Heeej Daph,
Relaxte verhalen zeg....lekker dat zonnetje en dat dan ook nog met een wijntje. Ik zeg ga daar nooit meer weg..hihi. Leuk dat je familieleden een beetje van jou leeftijd zijn, dat scheelt wel hoor!!Nemen ze je ook mee stappen, of heb je je nu te houden aan hun (huis)regels??Gaat t Spaans een beetje of is dat een bijzaak geworden;)
Nou er is hier niet echt veel veranderd, ben nog steeds!!met mn scriptie bezig, loopt gelukkig nu wel op zn einde dus dat is fijn en over 3 weken gaan we weer helemaal loss in Valtho!!
Heeeeeeel erg genieten en tot de volgende mail!!
XX KIr
15 Februari 2007 - 09:18
Nienk:
Haha lekker handig weer!
En...lag ie uiteindelijk ook echt in de achterbak?
Truco...dat willen wij ook wel leren hier! X -
15 Februari 2007 - 16:38
Nine:
hola chica!!
super dat jij je ook zo vermaakt, mooie verhalen! en ja het is echt een land om verliefd op te worden!! alleen iets teveel fiesta's, heb al 2 spaanslessen gemist;) oeps
nou chica enjoy en je bent altijd welkom in Buenos Aires!
liefs Nine -
16 Februari 2007 - 07:58
Judith:
Hahaha Daphne wat een verhaal!!! Hoe is het met je Spaans???
Groetjes!!! -
16 Februari 2007 - 11:18
Evelyn:
He Daf, wat kun jij mooi vertellen, het is net alsof ik op de achterbank zit en alles mee maak, zo mooi schrijf jij alles neer. Ik beleef het gewoon mee :-) geniet er lekker van meisje!
-x- Flien -
16 Februari 2007 - 12:43
Mariecke:
Jeetje Daf, wat maak je een hoop mee, maar wel lachen hoor!!! Lekker relaxed alles...Blijf lekker schrijven want ik vindt het super, al lukt het me niet om alles even op tijd te lezen, ach ja handen vol he aan 2 kids!!!
Kus Marieck -
19 Februari 2007 - 18:05
Hoi Lieverd,
Daniel zag je foto's staan en riep ons om te kijken. Leuk dat we nu eindelijk jouw "omgeving" ook eens zien. We verwachten nog wel wat meer foto's ook van je familia. Wanneer komt je nieuwe verhaal?
Veel liefs, Janja en Gerard -
19 Februari 2007 - 18:09
Hoi Lieverd,
Veel liefs, Janja en Gerard -
19 Februari 2007 - 21:15
Tante Tereza,Oom Jan:
Leuk leuk héél erg leuk, ben wel een beetje jalours op zoveel leuke belevenissen, maar we zijn blij dat je zo veel geniet en... je begint pas.Maar denk eraan, tart het geluk niet te veel.
Houden zo. groetjes en kus. Tereza en Jan