Linda Cataratas - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Daphne Willemsen - WaarBenJij.nu Linda Cataratas - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Daphne Willemsen - WaarBenJij.nu

Linda Cataratas

Door: Daphne

Blijf op de hoogte en volg Daphne

23 April 2007 | Argentinië, Buenos Aires

¡Hola chicos!

Ik was goed aangekomen in Iguazu na een heerlijke relaxte busreis. En het is hier ook echt super mooi, heel veel groen en een heerlijk warm klimaat. Tot nu toe is het elke dag rond de 35 graden geweest met een blauwe lucht.
Mijn hostel is ook echt super, het is net een hotel. Het is erg groot en ligt net buiten het centrum, op de rand van de stad. De hostel heeft een mooi groot zwembad, met allemaal relaxte ligstoelen eromheen, verder zijn er allemaal hangmatten waar je lekker in kunt liggen. En het heeft ook nog een bar naast de zwembad en op het einde van de dag draaien ze mooie salsa muziek. Dus het is er elke dag feest!!
De eerste dag dat ik aankwam heb ik heerlijk niets gedaan, lekker bij het zwembad gelegen. De volgende dag ben ik naar de watervallen geweest en dat was echt ongelofelijk!! Super mooi, de watervallen zijn zo groot en krachtig omringd met mooie tropische regenwoud..WOW!! En bij sommige watervallen wordt je echt helemaal nat gespetterd...heerlijk om ff lekker af te koelen. Je hebt twee verschillende punten waar je de watervallen kunt bekijken...de Argentijnse kant en de Braziliaanse kant. De eerste dag ben ik bij de Argentijnse kant geweest en daar kun je heel dichtbij de watervallen komen. Je kunt boven de watervallen wandelen en van onder de watervallen. Dus je hebt ook echt twee hele verschillende kanten te bekijken. Gelukkig heb ik een aantal mensen leren kennen bij het wachten voor de bus, dus de hele dag ben ik met hun op pad geweest. Was erg gezellig!! Aan het einde van de dag heb ik een safari gedaan, maar helaas heb ik geen wilde dieren gezien. Heel veel tropische planten en bomen, o ja ik heb ook de Tocan gezien, dat is een zwarte vogel met een rood/gele snavel. Dat zijn echt super mooie vogels. Was wel grappig zo´n tour, je gaat dan met een jeep door de jungle heen, dus het was het wel waard om zoiets een keertje gedaan te hebben.
De tweede dag ben ik naar de Braziliaanse kant geweest en daar had ik de hele dag een tour gedaan. Je begint dus in Brazillie....oh wat was het heerlijk om weer ff een dagje in Brazillie geweest te zijn, Portugees is echt een mooie taal. Is nu mijn nr1 van de mooiste talen ooit, maar veels te moeilijk om dit te leren. Maar goed dus we waren rond 10.00 ´s ochtends in Brazillie en we zijn begonnen met een stuk te fietsen door de jungle. Geweldig was het weer om te fietsen, had niet gedacht dat ik dit nog zou missen..haha
Tijdens het fietsen heb ik apen gezien, en o zulke zulke mooie vlinders. Er zijn hier wel duizenden vlinders de allemaal rondom je heen vliegen en op je gaan zitten...echt geweldig!!! Echt alle kleuren die je je maar kunt bedenken hadden de vlinders. Maar goed verder heb ik nog hele mooie tropische vogels gezien...weet hun namen alleen niet meer en ik heb krokodillen gezien..echt cool was dat. Gelukkig wel van een grote afstand. Dus na het fietsen zijn we met een boot een meer op geweest, super cool, waar ik nog een andere krokodil heb gezien, we kregen op de boot onze lunch, was best lekker. En daarna zijn we wezen kayaken, ja op dezelfde meer waar ik een krokodil had gezien, maar ze komen niet in je buurt, ze zitten alleen aan de waterkant, dus geen gevaar. Dat kayaken was wel erg hard werken, viel wel tegen, maar was wel leuk om een beetje actief geweest te zijn. Na het kayaken zijn we met de jeep naar de watervallen geweest. Om de watervallen te bereiken moest je wel naartoe lopen. En daar had je het hele overzicht van alle watervallen, echt een super mooi gezicht!! Het is echt ongelofelijk wat een lawaai dat maakt zo'n waterval en natuurlijk overal zijn er vlinders. Echt zo´n mooi gezicht al die vlinders. Na het bekijken van de watervallen zijn we met een soort van treintje door de jungle weer naar beneden van de berg gereden. Tijdens het open treinritje heb ik een slang gezien en het was niet zo´n kleintje ook, dit is een slang die je echt niet tegen wilt komen als je daar aan het wandelen bent. Maar goed toen we beneden waren aangekomen zijn we met een boot onder de watervallen geweest. En dat was echt echt super super cool!! Je gaat letterlijk onder de waterval door, dus je wordt echt zeik en zeik nat, maar wat was dat gaaf. En het water is natuurlijk ook niet zo rustig met zulke grote watervallen, dus dat was wel cool om met zo´n boot er doorheen te varen. En dat was zo´n beetje mijn daagjes in Iguazu en jullie zullen je wel afvragen, waarom er nog steeds geen foto´s zijn of waarom ik met deze geweldige verhalen geen woord heb gerept over foto´s..nou mijn fototoestel is gejat....GODVER GODVERGODVERDOMME KLOTEZOOI!!!!!!!!! Sorrie ik was zo boos en verdrietig al mijn mooie foto´s weg en ik had in de afgelopen 5 dagen wel 650 foto´s gemaakt en een paar filmpjes om jullie de oerwoud geluiden te laten horen...allemaal weg!! Ja en dat moet in mijn laatste week gebeuren, het ging ook allemaal zo lang goed zonder rare dingen, maar dit vind ik echt vreselijk!! BOLLUDA!!
Maar wat wel goed nieuws is dat ik van de mensen die ik hier heb ontmoet foto´s krijg opgestuurd via de mail, maar ja dat is natuurlijk ook allemaal maar afwachten..hopelijk hopelijk!! Ben vandaag naar de politie geweest om aangifte te doen, maar dat ging erg moeilijk, want mijn spaans was nou ook weer niet zo goed. Dus ik hoop dat ik er wat aan heb als ik thuis kom, dat ik wel mijn geld van de verzekering terug krijg. Ik heb een reisverzekering en ik ben verzekerd voor 1000 euro, dus ik zou het wel terug moeten krijgen. Maar goed afwachten dus!! De politie daar stonden echt allemaal met een grijns op hun gezicht en het duurde een uur, voordat ze me een beetje konden helpen. En ze zaten zelf een beetje televizie te kijken met een stuk of 6 agenten...hebben ze niets beters te doen en ik was de enige in het politiebureau. En ze hadden voor dit natuurlijk het groentje en grote watje politieman gestuurd, want ik moest wel vijf keer mijn verhaal herhalen...misschien keken ze wel of ik wel de waarheid sprak. Maar ja weer een nieuw avontuur, waar ik helemaal niet blij mee ben!!

Maar ja ga morgen lekker niets doen relaxen bij het zwembad en dan ga ik dinsdag naar BA terug, waar ik een tussenstop hou van twee dagen. Daarna reis ik door naar Bariloche...lekker chocolade eten!!

Nou wat een verhaal weer hé...ben nu wel blij als ik thuis ben veilig en wel en met al mijn spulletjes en cd´s met foto´s!!

KUS
Daf

• 23 April 2007 - 04:17

Gijs:

Nou, we zoeken op google dan maar naar wat afbeeldingen. Helaas, helaas! Ons mooie verjaardagscadeau... Koop maar een nieuwe (een betere).

Veel plezier nog op de laatste dagen en tot bijna (jesjesjes).

Gijs

• 23 April 2007 - 05:32

IKZELF:

Nog ff een bericht aan jullie allen: ik ben in het bezit van foto's jippie, ik kwam iemand tegen, waarmee ik ook samen naar de watervallen was geweest en ik mocht zijn foto`s op de computer zetten, dus heb ik nu een blogspot gemaakt waar ik alle foto`s op kwijt kan, dus als jullie mooie watervallen willen bekijken...zie www.daphneargentinie.blogspot.com JIPPIE ben nu al een stuk blijer...

• 23 April 2007 - 07:10

Marjo:

Balen joh, maar het is niet anders. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal, gelukkig pas aan het einde van je avonturen... Koop inderdaad maar een nieuwe en maak nog ff zo'n 1000 foto's ofzo:) Geniet nog lekker en tot heeeeel snel!!! xxx

• 23 April 2007 - 08:55

Nienk:

Oh wat balen daf! Shit zeg!! Gelukkig kon je nog een paar foto's van die gast krijgen, maar echt jammer hoor!
    Maar snel weer heel veel nieuwe foto's maken!!!
    Dikke kus Nienke

• 23 April 2007 - 09:00

Friesche Familie:

Moge bij die Zuidamerikaanse jatmoos de handjes er maar afvallen. Niet dat je je fototoestel erdoor terugkrijgt en aan die handjes heb je ook niks... Oh bah, balen toch zoiets!Zjhothoeretering, zeggen ze dan in Limburg kennelijk. We hoorden het trouwens gister al na een bezoekje Muiden ('Rusj in Muiden' ipv 'Rush in Rio', zeg maar. Liefs ASSJ

• 23 April 2007 - 11:41

Evelyn:

Daf, wat ontzettend sneu voor je :-( heel veel sterkte. Ik kan me voorstellen dat je boos en verdrietig bent. Bah... je krijgt het dan spontaan heel erg warm. Gelukkig heb je mooie foto's op je blog staan. Prachtig...! Echt mooi die watervallen en dan dat groene regenwoud ertussen door. Echt prachtig. Wat zit je daar toch mooi!!! Geniet, geniet meisje...!!! Dikke kus, Evelyn

• 23 April 2007 - 12:16

Ronald M:

WAUW war wewen K streek..
    Maar gelukkig gat de rest gewoon vrolijk en olijk verder...

• 23 April 2007 - 17:57

Mariecke:

Jeetje Daf wat shit zeg van je fototoestel!!! Effe flink schelden!!!!
    Nou toch nog veel plezier de laatste dagen.....Dikke kus van alle van Dammetjes!

• 23 April 2007 - 18:02

Mamma En Pappa:

Hoi Lieverd,
    ja dat is de andere kant van de reismedaille. Gelukkig gaat het maar op een materiele zaak en niet om jezelf. De foto's die we gezien hebben zijn erg mooi, je reisverslag was zoals gewoonlijk fantastisch dus laat vooral die gevoelens de boventoon voeren. Je hebt van je aangifte toch wel een kopietje gekregen? Nu heb je de politie ook eens van de aangiftekant gezien, nadat ze jullie eerder toch heel mooi geholpen hebben met slepen.
    Ga vooral door met genieten van je reis.
    Veel liefs van Janja en Gerard

• 23 April 2007 - 22:35

Arrepar:

MOOI dat dat toestel gejat is, hoeven we tenminste ook niet nachtenlang naar de meest mooie plaatjes te kijken met de meest fantastische verhalen. Kunnen we tenminste gewoon lekker rustig van een biertje genieten met wat Rush op de achtergrond of zo...

Joh, het is maar een camera en de meeste plaatjes staan toch lekker op je eigen harde schijf, die zie je nog steeds als je over 70 jaar dement en al in een tehuis zit. Pakken ze je mooi niet meer af!

tot volgende week!!

• 24 April 2007 - 17:15

John En Janny:

Hallo Daf, wat een sof van je fototoestel maar gelukkig staan er veel foto's op de mail, wat een mooie vlinders en zo dichtbij, nog even en je bent zo lekker weer thuis hè.Nu liefs en groetjes van ons.

• 24 April 2007 - 17:23

John En Janny:

O ja wat een fantastische watervallen, erg lief van die mensen om nog foto's natesturen, net wat je zegt ik moet het nog zien, maar je weet niet.Doeiiiiiiii

• 25 April 2007 - 06:07

KIR:

Heeeej Daph,

Wat een leuke gozers op de foto!!hihi
    Jammer van je cameraatje, maarja daar heb je een reisverzekering voor, toch?Anywways ben net gister teruggekomen uit Kuala Lumpur. Ing en ons mams waren ook mee,was erg gezellig en hebben veel aan onze teint kunnen werken.
    Heb vorige week ook te horen gekregen dat ik per 1 sept as een andere baan heb. Ga bij KPMG werken.Dus ga deze laatste maandjes nog even flink van het reizen genieten.
    Heel veel plezier de laaste daagjes en tot snel!!!
    XX Kir

• 25 April 2007 - 12:44

Hanneke:

ha Daf,
    Ik had van gijs een verkeerd bankno. gehad.Heb een nieuwe poging gedaan op een no. dat ik van gerard heb gekregen. Hopelijk is het zo ok.
    Dag, hanneke

• 25 April 2007 - 16:20

Gerco:

Hey Daphne,

Zo af en toe kwam ik even langs om te lezen wat je allemaal meemaakt(e) en het klinkt fantastisch. Vandaag, tijdens het matinee werden we alweer vrolijk van het feit dat je ons team snel weer komt versterken! Maar! Vergeet het werk nog maar even en geniet van de laatste dagen!

Goeds, Gerco