Roadtrip - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Daphne Willemsen - WaarBenJij.nu Roadtrip - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Daphne Willemsen - WaarBenJij.nu

Roadtrip

Door: Daphne

Blijf op de hoogte en volg Daphne

02 Maart 2007 | Argentinië, Buenos Aires

¡Queridos amigos!

¿Que Tal chicos?

De grote reis naar het zuiden zit eraan te komen. De plannen zijn weer wat gewijzigd, want ik ga nu met Ted en Peter reizen. Ted heeft een eigen auto hier en zij waren ook van plan om naar het zuiden te reizen, dus ik heb gelukkig reismaatjes gevonden. Anders zou ik alleen gaan met een georganiseerde busreis (geen probleem anders hoor dan leer je zat mensen kennen in de bus), maar dit is veel beter en veel goedkoper én veel gezelliger. Ik laat wel een deel van mijn spullen achter, want ik heb natuurlijk veels te veel meegenomen vanuit Nederland en dat is niet handig als je constant rond gaat reizen. Op de school kan ik het gratis achterlaten in de bagageruimte, dus dat scheelt ook weer.
Wer vertrekken morgen na mijn spaanselessen, rond 13.00uur en dan reizen we door naar El Bolson, waar we de hele weeekend blijven. El Bolson is een hippie stadje met heel veel marktjes op zaterdag en zondag, dus ik ben erg benieuwd!! Daarna vertrekken we richting Chili, waar we Trixi oppikken. Krijg ik nog zo´n mooie stempel in mijn paspoort, jippie!!!
Ik ga twee weken met ze reizen, daarna gaan Ted en Peter terug naar Bariloche. Ik wil dan doorgaan reizen naar El Calafate en Ushia; wat mijn originele plan was....ik moet toch het einde van de wereld hebben gezien en de pinquins. Ik wil niet langer dan drie weken blijven in het zuiden, want het schijnt er erg koud te zijn en daar heb ik niet zo´n zin in. Dus daarna ga ik waarschijnlijk naar het Noorden met hopelijk een goedkoop vliegticket. Je schijnt hier wel goedkope vliegtickets te kunnen krijgen, maar daar moet je veel voor gaan shoppen en geluk hebben, maar goed dat is pas over een aantal weken en dan zie ik het dan wel weer. Het leuke van dit reizen is dat je super relaxed van wordt...voordat ik aan deze reis begon wilde ik alles tot in de puntjes geregeld hebben, maar nu merk ik dat het veel beter is om geen vaste plan te hebben en per dag bekijken wat je gaat doen. Maakt het reizen veel relaxter, leuker, goedkoper en gemakkelijker. Het is lastig uit te leggen wat ik bedoel, je moet het waarschijnlijk zelf ook meemaken, dus mensen ga ook reizen!!!

Zojuist heb ik een heerlijke massage gehad, één uur voor maar 10 euro....heerlijk heerlijk!!!! Jammer genoeg ben ik hier net te laat achter gekomen anders had ik wel elke dag kunnen gaan, maar goed dat zijn allemaal luxe problemen.

Verder was het etentje bij Ted super leuk. Ted heeft vroeger 4 restaurants gehad, dus hij weet wel hoe hij moet koken. Voorgerecht hadden we lekker Tortilla chips met zelfgemaakte gaucomole saus, mmm. Daarna super super lekkere Bife de Lome (dat is het lekkerste biefstuk hier in Argentinië) en ik moet zeggen dat ik nog nooit in mijn leven zo´n lekker stukje vlees heb gegeten. Daarnaast hadden we brood met soort van kruidenboter en een ensalada!!
Maar goed het was buitengewoon gezellig met z´n allen. We waren met Sofie (Argentijnse werkt op de school en regelt het vrijwilligerswerk), Larry of Lorenzo(Amerikaan met leuke scherpe opmerkingen), Tim (wel lache gast), Peter (Gekke Schot...alles wat ie zegt verstaat niemand) en natuurlijk Ted (ik zou zijn stem een keer moeten opnemen, je lacht je rot, maar hij is bovenal erg grappig).
We hebben echt veel gelachen, want die gasten zijn gewoon gestoord. Soms zitten Sofi en ik elkaar aan te kijken, van oké. Later op de avond waren we naar een Cervezeria, bar geweest en een paar drankjes gedronken.

Dat waren weer de gebeurtenissen hier in Argentinië. Alle andere dagen heb ik heerlijk gerelaxed en vroeg naar bed gegaan. Ook heb ik een paar films gekeken, wel engels gesproken met spaanse ondertiteling en ik moet zeggen dat ik het goed kan volgen de ondertiteling.
Morgen mijn laaste dag op school en bij mijn familie, ergens vind ik het wel jammer hoor, want ik heb het hier zo naar mijn zin. Het is de hoogste tijd voor wat nieuws. Ik ga morgen stroopwafels en Hollandse drop uitdelen op de school ff een Nederlandse les leren aan mijn lerares en medestudenten.

Ik moet toch nog ff zeggen dat ik het super leuk vind om iedereens reacties te lezen, ben ik toch een beetje thuis!!! Ik zit hier dan altijd met een big smile op mijn gezicht, super!!

Chicos van Gijs passen jullie een beetje op hem op het feestje van Fa en Gijs, nu ik er niet ben!! Geef maar een dikke zoen van mij!! En Gijs je kado is echt super super leuk!!

O ja mam we moeten een keertje afspreken dat je naar Mar toegaat dan kunnen we een keertje via Skype kletsen, dat bellen gaat niet meer lukken.

Abrazos

Daphne

• 02 Maart 2007 - 07:30

Ronald:

Leuk leuk leuk weer, en lekker er op los gevoel overheerst.

En massagebeurten.. Hahaha dan kan jij het zekerwel voordoen t.z.t. hihi
    groetjes liefs en maak lol..

• 02 Maart 2007 - 08:12

Big Sister:

Hee Daf!!! Was echt super leuk dat Skypen van de week! Leuk om je stem weer te horen, net of je gewoon weer in A'foort bent. Maar je gaat nu nóg verder van ons vandaan, gaaaaffff!! Veel plezier!
    XXX

• 02 Maart 2007 - 09:44

Best Friend:

Ik wil ook een keer skypen!! Wanneer spreken we af?? Dikke kus van mij

• 02 Maart 2007 - 11:10

Samantha:

Hey Daphne!

Wat klinkt dat allemaal geweldig zeg! Straks spreek je gewoon vloeiend spaans! oooooh, ben jaloers :-). Geniet er maar heeel erg van...

groetjes Samantha

• 02 Maart 2007 - 13:37

Arjan:

Hey Daf, dat skypen is echt ideaal, was leuk je stem weer te horen. Veel plezier op je trip en we horen de verhalen wel weer.
    Geen zorgen om het feestje bij je vriendje, met 60 biefstukken en 11 fustjes kan het gewoon niet misgaan.
    Hasta Luego
    Arjan

• 02 Maart 2007 - 16:03

John En Janny :

Del donde usted obtiene sin embargo la época de escribir esto todo, maar wel fantastich.
    liefs J en J.

• 02 Maart 2007 - 17:42

Pappa En Mamma:

Hoi lieverd,
    wat ben je toch ondernemend!! Leuk dat je de eerste tijd met bekenden reist. Zijn zij wel te vertrouwen?
    Ik kijk nu al uit naar het skypen, laat maar gauw weten wanneer dat gaat gebeuren. Veel liefs en kusjes, Gerard en Janja

• 02 Maart 2007 - 17:44

Daniel:

Yhoo dap! have funnn with the next trip! xxx Dani

• 02 Maart 2007 - 22:22

Mariecke:

He daffie, wat ben je toch lekker veel op pad, geniet ervan!! en ps wat is je skypenaam????
    Dikke kus van ons....

• 03 Maart 2007 - 01:12

Gijs:

sjeezus, net terug uit de stad met een kapotte taxi en een sjoffeur met praatjes...

Argentanië is niet anders dan ons nederland.

Maar ja, zo typende op mijn verjaardag (om 02:04 's nachts) vind ik het toch wel kutterdekut dat ik hier alleen zit. Niet dat ik mij niet vermaakt heb, nee jezus, biertjes gleden er goed in, maar de reden dat ik je mis is de reden dat ik vaste verkering heb; je bent leuk, en er zijn van die momenten dat ik graag samen met je ben!

Ach, twee maandjes nog (hooguit 30 katers). Veel succes en plezier in zuidzuidamerikanië en tot 2 mei.

• 03 Maart 2007 - 15:44

Gerryboshuizen:

Hi Daphne,
    Van je vader en moeder krijg ik je berichten doorgemaild om je op afstand te volgen. Hartstikke spannend !!
    Fijn dat het je allemaal goed afgaat. Veel liefs van Gerry en Wim

• 03 Maart 2007 - 20:13

Jenneke:

Querida Daphne!!!!! Je kent me wel niet, maar misschien wel van me gehoord?? Ik ben Marjolijns Engelse Mum, van haar hoorde ik dat je in Argentina zit en spaans aan het leren bent. Hardstikke leuk......wilde dat dat in mijn tijd ook had gekund, nu heb ik spaans geleerd via een spaanse school in Holland, wel les gehad van een lerares uit Peru en ik moet zeggen het zuid amerikaanse spaans ligt me beter dan het @spaanse@ Spaans, maar wonend in Engeland komt er niet veel van oefenen! Veel vergeten....Aanstaande zatedag gaan we Mar en Arjan ontmoeten in London en hebben afgesproken bij de Tower Bridge, hardstikke leuk om die 2 weer te zien. Ik hoop dat je nog een geweldige tijd zal hebben en geniet er van!!!
    Jenneke

• 04 Maart 2007 - 09:51

Hanneke:

veel plezier op je reis.we hadden een erg leuke verjaardag van gijs en fahiem met janja en gerard en de hele rest.jou wel gemist,maar leuk je even aan de telefoon gehad te hebben.veel liefs,hanneke

• 07 Maart 2007 - 08:17

Koen:

Hoi Daphne, ik lees je berichten trouw en vind het cool wat je daar aan het doen bent. De foto's zien er ook niet verkeerd uit! Veel plezier nog!